چگونه یک جعفری همت را به زمین بزنیم

خروج سکانسها و دیالوگهایی دارد که از بهترین سکانسها و دیالوگهای تمام سالهای فیلمسازی حاتمیکیاست و در مقابل، سکانسهایی نیز دارد که از کلاس کارگردانی ابراهیم حاتمیکیا بسیار فاصله دارند. او کوشید تا سرزمینهای شمال شرقی را نیز مطیع و بهویژه مرو را آباد کند اما در این کار موفق نبود. اگرچه حاتمی کیا، کاملاً در محدوده این ژانر عمل نمیکند، اما حرکت کلی فیلم او در این جهت است. حمید خرمی مینویسد که حاتمیکیا در خروج، از لحن حماسی فیلمهای قبلی خود فاصله گرفته و مطالبهگری مردمی و عدالتخواهی را دنبال کردهاست که شاید برای کارگردانی همچون او که ذاتاً آرمانگرا است، ساخت چنین اثری قابل قبول و دفاع نباشد. تا پیش از خروج، تنها وسترن ایرانی را میشد روزی روزگاری دانست که فیلم حاتمیکیا به رغم تفاوتهای زمان روایت آن با سریال امرالله احمدجو، شباهتهای مشخصی به سلف خود دارد. نشانههایی از فیلمهای جادهایِ داستان استریت (دیوید لینچ، ۱۹۹۹) و شوگرلند اکسپرس (استیون اسپیلبرگ، ۱۹۷۴)، فیلم وسترن نابخشوده (کلینت ایستوود، ۱۹۹۲) و فیلمهای دهقانی زندهباد زاپاتا! دو روز بعد، حاتمیکیا واکنشهای تندی در نشست خبری فیلم نشان داد و انتقادهای روزهای گذشته را «زبان بیحیایی» نامید.


آرام جعفری قد

دو روز پس از بمبگذارى نافرجام در میدان تایمز (نیویورک)، اداره پلیس نیویورک یک مظنون پاکستانی بنام شهزاد فیصل که قصد خروج از آمریکا را داشت را در ارتباط با اين واقعه بازداشت كردند. در مرحلهٔ سوم که معرفت است، با فرمان برداری از اولوالامر، مقام معرفت را درک نماید تا به پایهٔ من عرف نفسه فقد عرف ربه نائل شود؛ و اولوالامر از نظر اهل حق، امامان شیعه هستند. نادرشاه در اکتبر تا نوامبرِ ۱۷۳۶ م در اصفهان، دست به تغییراتِ گستردهای در ادارهٔ کشور زد که درصورت تکمیلشان، مدرنیزاسیونی بزرگ ایجاد میکرد. در پی فعال شدن دامنههای مرحله بالای کشوری غیرلاتین برای سه کشور عربی (.السعودية، .مصر و .امارات) در ماه مه ۲۰۱۰، نخستین دامنه غیرلاتین به روسی نیز راهاندازی شدند. بر طبق آخرین آمار، مسمومیتهای دنبالهدار دانشآموزان از ۹ آذر ۱۴۰۱، به مدت ۴ ماه است که ادامه دارد و به بیشتر استانهای ایران کشیده شده است. اما به صورت جدی به نقد او نمیپردازد؛ بلکه بیشتر به نقد اطرافیان رئیسجمهور و کارگزاران او از فرمانداران منطقه تا شناختهترین مشاور او میپردازد و میخواهد نشان دهد این اطرافیان رئیسجمهور هستند که نمیخواهد صدای مردم به او برسد. فرامرز قریبیان با سکوت و بازی زیرپوستی خود، تصویری از یک قهرمانِ تنها اما آرمانگرا را به تصویر میکشد. ​This ᠎post has ​be en c reat ed with the help  of GSA C ontent Gen᠎erator Demov᠎ersi​on​.


علی زادمهر خبرنگار جام جم بر این باور است که حاتمیکیا در این فیلم تلاش دارد نشان بدهد که رئیسِ همه موفقیتها و مشکلات در کشور، رئیسجمهور است و به صورت عمدی نیز با نشانهگذاریهایی میخواهد بگوید منظورش حسن روحانی، رئیسجمهور فعلی است. پس از قتل زید ابن علی ابن حسین که در دوران جعفر صادق واقع شد فرقه زیدیه نیز به این فرق اضافه شد. ↑ مشکور، فرهنگ فرق اسلامی، ۱۹۹. ↑ «نقد توییت منتقدان… به گفتهٔ داودی، نگاههای منفی به فیلم، از سوی منتقدان و کارشناسان هر دو جریان اصلی سیاسی ایران ابراز میشود. گزارشهایی از شکنجه، زندانی کردن مخالفان و قتل منتقدان برجسته توسط گروههای حقوق بشری ارائه کلیک کنید شدهاست. ساعتی پس از انتشار ساخت این فیلم، اعتراض مخالفان در شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک و بالاترین آغاز شد. کشاورزان خروج، نمایندهٔ محذوفان و بیرون ماندگان از قدرت هستند که به دیده نشدن و شنیده نشدن اعتراض دارند. قهرمان خروج به شکل پیشفرض، مخالف قواعد حافظان وضع موجود است و حاتمیکیا بیش از جعفریان آن که بخواهد در مورد چیستی این اعتراض صحبت کند، دوربینش را گرفتار دوئلی کرده که آرامآرام یک طرفش کشاورزان هستند و سمت دیگرش مرکز نشینهای برخوردار از منافع قدرت. و نیز اگر در آژانس شیشهای، شخصیت «عباس» قبل از جنگ، زمین داشت و به جنگ رفت و زمانی که برگشت تراکتور نداشت؛ امروز «رحمت» قهرمان خروج، هم پسر خود را برای کشور اهدا کرده و هم زمینش را از دست دادهاست و دیگر تراکتور هم به درد او نمیخورد.


در قسمتهایی از این سخنرانی آمده است: وقتی میبینند همه آدمهای فاسد، سلطنتطلب، از اینها حمایت میکند، تودهای از اینها حمایت میکند، رقاص و مطرب فراری از کشور از اینها حمایت میکند، باید متنبه بشوند، باید چشمشان باز بشود، باید بفهمند؛ خب بکشید کنار! «تصاویری خلق کردیم که همه فکر میکنند واقعی است». به گفتهٔ محمد عنبرسوز، خروج با قابهای حیرتانگیزی آغاز میشود و زیباییهای بصری در فیلمبرداری، قاببندی، هدایت دوربین، طراحی صحنه و حتی جلوههای بصری دلنشین، حسابی مخاطب را سر ذوق میآورد ولی بزرگترین اشکال فیلم، مضمونزدگی و تلاش اغراقشدهٔ فیلمساز برای نمادسازی ایدئولوژیک از همه چیز است. از قرار، فردا پهلوان با کسی کُشتی خواهد گرفت. روایات شیعه، معجزات بسیاری را به علی بن موسی الرّضا نسبت میدهند که نشاندهندهٔ آگاهیَش از مرگ و رویدادهای دیگر، تواناییش در خواندنِ ذهنِ ملاقاتکنندگان، تعبیرِ خواب، ضربهزدن به زمین و خارجکردنِ شمشِ طلا از آن، قدرت شفابخشیِ او، آگاهیش از زبانهای همهٔ انسانها و حیوانات و برآوردهشدنِ دعاهایش هستند.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *